Vši na táboře a hlavně po něm

Víte, kdo miluje prázdniny? Jasně, že děti a paní učitelky, ale bohužel taky vši. Z letního tábora je doveze každé druhé dítě. Když jsem byla malá, jedna vedoucí to vyřešila po svém. Celý svůj oddíl včetně holek s vlasy po zadek ostříhala asi na centimetr. Stáli jsme frontu na kýbl s vodou a pak šmik šmik. Vlastní máma mě po návratu nepoznala. Prý tehdy zvažovala, komu jsem to půjčila tričko, když mě zahlédla v přijíždějícím autobuse. Ta vedoucí už s námi na tábor nikdy nejela.

Vši jsem to léto myslím neměla. Jen mě všichni měli za kluka, bylo mi asi deset. Každopádně, co na vši fungovalo před dvaceti lety, dnes už vůbec zabrat nemusí. Mám od spousty rodičů potvrzené, že vši se udrží i na centimetru. Když stříhat vlasy, tak na 0,7 milimetrů a méně. Každopádně stříhání s Kouzelným všiváčkem nebudete muset řešit vůbec. Když vaše dítě vši z tábora doveze, prostě je vyčešete a další den můžete vyrazit na společnou dovolenou už bez vší.

Dost hřebenů už vloni na léto objednávali přímo organizátoři táborů pro děti. Kouzelný všiváček stačí jeden pro všechny děti (umyje se) a hlavně je to jediné, co spolehlivě zabere i na hnidy. Vyčesat desítku zavšivených táborníků je sice pracnější, než jim jen vlasy ošetřit šampónem, ale stačí to udělat jednou a tábor je bez vší. Nemusí vši za týden řešit znovu a zbytečně utrácet peníze za šampony na vši. A zbyde jich víc na poklad :) Ne všichni organizátoři táborů ale kouzelný hřeben znají. Spíš počítejte s tím, že vaše dítě si vši z tábora doveze a Kouzelný všiváček mějte po ruce.