Jaký šampon na vši je nejlepší?

Když najdete vši a nemáte Kouzelný všiváček, nejspíš vyrazíte do lékárny, nebo začnete googlit, který šampon či přípravek na vši je ten nejlepší. Na likvidaci vší můžete použít jakýkoli šampon z lékárny, je jich spousty: Paranit, Capissan, Liquido, Hedrin, Barny's Effective...

Než ale v lékárně utratíte pětistovku, měli byste vědět, že v žádném z lékárenských přípravků na vši není jediná účinná chemická látka (insekticid). To je už pár let zakázané. Všechny šampony na vši určené pro lidi jsou „jen“ lepší oleje. Někdy na vši zaberou, jindy nikoli. Jako nejúčinnější se jeví ty silikonové. Žádný šampon ale nezabere na hnidy, ty musíte z vlasů tak jako tak odstranit mechanicky. Nevyčeše je ani běžný všiváček, umí to jen patentované mikrospirály na zubech Kouzelného všiváčku. Můžete hnidy zkusit stahovat nehty, ale je to práce na hodiny a stačí jedna zapomenutá a jedete nanovo. Kouzelný všiváček je spolehlivější a rychlejší řešení než ruce.

Pokud věříte chemii, zajdete možná do zverimexu. Tutovka to ale také není. Záleží, na jakou "šarži" vší narazíte. Vši jsou paraziti přizpůsobiví a odolní, takže se může stát, že i po koňské dávce Orthosanu, Diffusilu, nebo Arpalitu, bude ve vlasech vašeho dítěte zvesela pochodovat živá veš. A také zbytečně riskujete, že zbytečně podráždíte už tak pokousanou pokožku hlavy.